Dorpsloop 2023

27 augustus 2023 (info)

De Dorpsloop Teteringen wordt sinds 1990, telkens op de laatste zondag van augustus, door een enthousiast bestuur georganiseerd. Om 14.00 uur start bij de Dorpsherberg de 5 kilometer (2 ronden), om 15.00 uur gevolgd door de 10 kilometer (4 ronden). Het parcours is geheel verhard en verkeersvrij. Let op: voor de Kinderloop (Koberloop) die start vanaf 16.30 uur, geldt een ander parcours. Parkeergelegenheid is tijdens de Dorpsloop Teteringen te vinden bij de Scheperij (winkelcentrum). In gemeenschapshuis ´t Web (De Stee, Zuringveld 1) kunnen deelnemers terecht voor omkleden en een frisse douche.
De huldiging is direct na afloop van de afstand. Er is een premie voor de man die als eerste het parcoursrecord van Marcel Laros op de 10 km (29.38 in 2000) breekt; hetzelfde bedrag geldt voor de vrouw die als eerste sneller is dan Sandra Hofmans op de 10 km (35.14 in 2000). Om deelname vanuit Teteringen zelf te stimuleren zijn er prijzen voor de beste Teteringse lopers.

NB: kinderen onder de 14 jaar kunnen meedoen aan de volwassenenloop (5 of 10 km) op voorwaarde dat zij voldoende getraind zijn (bv. lid van een atletiekvereniging). De ouders dienen een berichtje te sturen naar info@dorpsloop.nl waarin ze toestemming geven voor deelname.

Maak gebruik van het voordelige voor-inschrijf tarief van € 7,50 door in te schrijven tot en met woensdag 23 augustus 2023.


Wij willen u er nadrukkelijk op wijzen dat deelname aan de Dorpsloop Teteringen voor eigen risico is. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid. Alle deelnemers dienen zich te houden aan aanwijzingen van de organisatie.

Inschrijven

Voorinschrijven voor de 5 en de 10 km is mogelijk voor € 7,50 tot en met 23 augustus.U kunt zich hier inschrijven. Vanaf 24 augustus tot de wedstrijd dag kunt u voor €10,- inschrijven.

U kunt het startnummer en uw voetchip ophalen in de Dorpsherberg, Willem-Alexanderplein 4 te Teteringen (gebruik de zij-ingang aan de Willebrordstraat). Na-inschrijving op de wedstrijddag is ook mogelijk; dit kost € 10,-. Betalen via QR-code. Cash geld wordt alleen geaccepteerd als het gepast is.

Het ophalen van het startnummer kan vanaf 12.30 u tot uiterlijk een half uur voor de start! Uw voetchip dient u na afloop weer in te leveren bij de organisatie.

Parcours

Het parcours is geheel verhard en verkeersvrij. Eén ronde is 2.500 meter (exact gemeten). Let op: voor de Kinderloop (jeugdloop) geldt een anders parcours. Parkeergelegenheid is tijdens de Dorpsloop Teteringen te vinden bij het plein Scheperij (winkelcentrum). In gemeenschapshuis ´t Web (De Stee, Zuringveld 1) kunnen deelnemers terecht voor omkleden en een frisse douche. Ophalen van de startnummers is bij de start/finish in de Dorpsherberg aan het Willem-Alexanderplein.

Wij willen u er nadrukkelijk op wijzen dat deelname aan de Dorpsloop Teteringen voor eigen risico is. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid. Alle deelnemers dienen zich te houden aan aanwijzingen van de organisatie. De organisatie maakt gebruik van de diensten van de EHBO-Vereniging Ginneken Breda.