HOOFDSPONSORS

Dorpsloop 2016

Luc Schout uit Gemert en Sandra Laros uit Oosterhout werden als winnaars gekroond na de 27ste editie van de Dorpsloop Teteringen. Schout was in deze tien kilometer lange wegwedstrijd tot de helft vergezeld door Roosendaler Jeroen van Damme. In de slotfase ontsnapte de man die eerder al de Chaamloop won om net binnen de 31 minuten te finishen. Van Damme toonde zich eveneens content met zijn 31.15 minuten. Michiel van Nispen uit Breda greep de laatste podiumplaats. Sandra Laros liep de afstand in 39,05 minuten. Ze kende een voorsprong van driekwart minuut op Dyanne Verpaalen uit Rijen.

Bekijk uitslag

Dorpsloop 2015

Door de hoge temperatuur en luchtvochtigheid vergt voor de hardlopers een extra lichamelijke inspanning. Toch slaagde Jeroen van Damme uit Roosendaal er in zijn snelste tijd sinds zijn come-back te lopen. Na een boeiende strijd met Huub Maas uit Etten-Leur ging hij als eerste over de finish. Met deze 31.59 minuten toonde hij zich tevreden. ‘Ik moest wel flink op mijn tanden bijten toen Huub na vijf kilometer al begon te versnellen’, vertelde de snelste van 150 lopers. Achter de Vlaamse Shana Lauwers werd Sandra Laros uit Oosterhout tweede. Eerder op de middag had zij haar zoon Lars al zien schitteren op de vijf kilometer. De jonge Oosterhouter verbeterde zich ruim tot 17.35 minuten. "Omdat het zo warm is zien we ook een verschuiving in het deelnemersveld, “aldus de voorzitter Henk Joosen. Er zijn meer deelnemers bij de 5 dan bij de 10 kilometer.

Bekijk uitslag

Dorpsloop 2014

Colin Bekers (TRR) won in zijn woonplaats Teteringen met enorme overmacht de jaarlijkse tien kilometer lange Dorpsloop. Deze 25e editie gaf hij extra glans door in een hoog tempo een eindtijd van 30,34 te noteren. Hij kende op de streep een voorsprong van 3,22 minuten op de Vlaming Emmanuel Loverie. ​ De Belg had wel eerder op de middag de vijf kilometer ook al gelopen. Naima Bosman (THOR) uit Oud-Gastel greep deze wedstrijd aan om voor het laatst dit jaar in Nederland te lopen. De vijfvoudig nationaal kampioen won de race in 39,04 minuten.

Bekijk uitslag

Dorpsloop 2013

Colin Bekers (Achilles) was dan ook aan zijn stand verplicht deze 10 kilometer lange wedstrijd op zijn naam te schrijven. En dat gebeurde. Na de eerste ronde van 2500 meter was hij al uit het zicht van de ongeveer 200 achtervolgers. Via een splittijd van 15,33 minuten halverwege won hij de wedstrijd in 31,15 minuten. Bart Lieckens (België) en Alexander Picard uit Chaam eindigden als tweede en derde. Bij de vrouwen was het An Claes uit Westerlo die met 38,51 minuten veruit de snelste vrouw werd.

Bekijk uitslag

Dorpsloop 2012

Sjors Picard uit Chaam pakte de winst bij de 5 kilometer met een tijd van 15.48. Daarna liep hij vrolijk mee bij de 10 km om ook daar een goede tijd neer te zetten. Bij de dames was Amy van den Broek de winnares. De beste Teteringenaren waren de 15-jarige Sietse de Jong en de even oude Kim Giesbergen. De Zeeuw Tim Pleijte was net zoals vorig jaar de snelle winnaar (30.42) bij de 10 kilometer en klopte wederom concurrenten Michiel van Nispen en Huub Maas. De snelste dame was Dyanne Verpaalen uit Rijen. Peter van Zundert mag zich dit jaar wederom de beste Teteringse heer op de 10 kilometer noemen. De beste Teteringse dame was Anita Beekers. Ook deed dit jaar weer een aantal wheelers van AV Sprint mee; winnaar was Raffaele Orru (32.57).

Bekijk uitslag

Dorpsloop 2011

Guido Jonkers uit Breda pakte de winst bij de 5 kilometer met een tijd van 15.59. Bij de dames versloeg Sabine van de Reijt uit Breda plaatsgenoot Ingrid Versteegh (de winnares van vorig jaar). De beste Teteringenaren waren Lucas Wiegers en Suzanne van Zundert. De Zeeuw Tim Pleijte was de verrassend snelle winnaar (30.25) bij de 10 kilometer en klopte met overmacht concurrenten Michiel van Nispen, Huub Maas en Jeroen van Damme die onderling ook een mooie strijd uitvochten. De snelste dame was Femke van der Pal uit Westzaan. Peter van Zundert mag zich dit jaar de beste Teteringse heer op de 10 kilometer noemen. De beste Teteringse dame was (net zoals vorig jaar) Eveline van Beek. Ook deed dit jaar weer een aantal wheelers van AV Sprint mee; winnaar was Raffaele Orru.

Bekijk uitslag

Dorpsloop 2010

Mark Buijks uit Rijsbergen pakte net zoals vorig jaar de winst bij de heren met een tijd van 16.12. Bij de dames ging Ingrid Versteegh wederom met de hoofdprijs aan de haal (17.28). De beste Teteringenaren waren Sander Lammers en Teske van Hooijdonk. Jeroen Maas uit Breda werd de ‘overall’ winnaar op de 10 km met een snelle tijd van 31.37. De snelste dame op de 10 kilometer was Cora Vlot uit Hendrik-Ido Ambacht. André Lambregts mag zich dit jaar de beste Teteringse heer op de 10 kilometer noemen. De beste Teteringse dame op de 10 km was Eveline van Beek. Master Huub Maas uit Etten-Leur werd de ‘overall’ winnaar op de 10 km met een snelle tijd van 30.57. De snelste dame op de 10 kilometer was Marisa Hopmans uit Halsteren. Jos Lanters mag zich dit jaar wederom de beste Teteringse heer op de 10 kilometer noemen. De beste Teteringse dame op de 10 km was Eveline van Beek.

Bekijk uitslag