HOOFDSPONSORS

Dorpsloop 30 augustus a.s. gaat niet door

12th mei 2020 Door Hans Geerts Geen Reacties

Dorpsloop 2020 gaat niet door  

Normaliter is het bestuur van Stichting Dorpsloop Teteringen in deze periode bezig met de voorbereidingen voor een volgende editie van de Dorpsloop. Een jaarlijks terugkerend hardloopevenement voor jong en wat ouder op de laatste zondag van augustus.

De laatste maanden is de wereld om ons heen in de ban van het coronavirus. Het dagelijkse leven is ingrijpend veranderd en we wachten allemaal in spanning af wanneer het leven weer een beetje ‘normaal’ is. We houden ons allemaal aan de richtlijnen die de overheid stelt. Eén van de richtlijnen is het verbod van evenementen tot 1 september. Dorpsloop Teteringen is een sportief evenement waar honderden lopers aan meedoen. Wij zijn ons er van bewust welke mogelijke risico’s er zijn wanneer veel deelnemers en bezoekers gelijktijdig aanwezig zullen zijn. En dit in tijden wanneer het coronavirus nog steeds om ons heen sluimert. Helaas kunnen wij nu niet de verantwoording dragen voor het welzijn van onze deelnemers en bezoekers.

Het bestuur heeft daarom, met pijn in hart, besloten om in 2020 geen 31ste Dorpsloop te organiseren. Wij vinden dit een enorme domper voor onze trouwe deelnemers! Maar daarnaast ook voor de sponsors, bezoekers en vrijwilligers van ons evenement en allen die de Dorpsloop een warm hart toedragen.

We snappen dat dit besluit zuur is voor liefhebbers van hardloopwedstrijden. Maar we vertrouwen erop dat iedereen begrip heeft voor ons besluit. De volgende editie van De Dorpsloop staat gepland op zondag 29 augustus 2021. Zet deze datum alvast in je agenda!!

Hopelijk zien we elkaar in 2021 maar tot die tijd: blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

Met sportieve groeten,

Het bestuur van Stichting Dorpsloop Teteringen

Rabobank ClubSupport

27th september 2019 Door Hans Geerts Geen Reacties

De Rabobank ClubSupport actie is gestart op 27 september en zal doorlopen tot en met 6 oktober. Elk lid van de Rabobank zal een brief ontvangen met een persoonlijke code. Met deze code kun je in deze periode stemmen op vijf verenigingen.

Elke stem op de Stg. Dorpsloop Teteringen is geld waard. We hopen dat we met de opbrengsten van de actie volgend jaar weer een mooie editie kunnen opzetten.

Help jij ons mee, door een stem van jou te geven aan de Dorpsloop? Ga naar https://www.rabo-clubsupport.nl/amerstreek/stemmen

Warm weer tijdens komende dorpsloop

23rd augustus 2019 Door Hans Geerts Geen Reacties

Komende zondag 25 augustus wordt het erg warm weer, de temperatuur zal oplopen naar rond de 30 graden. We verzoeken aan alle deelnemers om hiermee rekening te houden door goed te drinken en het rustig aan te doen om warmtestuwing te voorkomen. Denk aan een pet om het hoofd koel te houden en het gezicht en de nek te beschermen tegen verbranding. De huid kan het best beschermd worden met een zonnebrandcrème met een goede beschermingsfactor (BF) of Sun Protection Factor (SPF).

De organisatie zal onderweg waterposten inrichten nl. aan de Groenstraat (bij het kerkhof) en aan de Adriaan Oomenstraat (parallel aan de Oosterhoutseweg). Bij de start/finish wordt ook water uitgereikt en bij finishen krijgt men een sportdrank. Er zijn 3 EHBO-ers aanwezig.

Jubileum: 30e Dorpsloop en 25e Raboloop op 25 augustus a.s.

10th juli 2019 Door Hans Geerts Geen Reacties

Op zondag 25 augustus is het weer zover: dan wordt alweer voor de 30e keer de Dorpsloop Teteringen georganiseerd. Kortom, een jubileumjaar voor onze Stichting.

Op 25 augustus a.s. hopen we weer diverse toppers uit de regio, maar ook veel Teteringse lopers te mogen begroeten op de 5 km of op de 10 km. Voorinschrijven kan nu al via www.dorpsloop.nl of www.inschrijven.nl (kosten € 5,50 te betalen via IDEAL). Deelnemers kunnen hun startnummer (+ voetchip) afhalen in De Dorpsherberg (via zij-ingang) op zondagmiddag 25 augustus vanaf 12.30 u tot een half uur voor de start. Ook op de wedstrijddag zelf kan nog ingeschreven worden, maar dan bedragen de kosten € 7,- (pinnen is helaas niet mogelijk).

Meer informatie via info@dorpsloop.nl

Ook op 25 augustus, na de Dorpsloop voor volwassenen, wordt alweer de 25e Raboloop gehouden. In 1995 werd deze loop, destijds vanwege het 200-jarig bestaan van de voormalige gemeente Teteringen, voor het eerst georganiseerd. Met een financiële bijdrage van zowel de gemeente als van de Rabobank stonden er destijds meer dan 250 kinderen aan de start. Elk kind ontving een passend T-shirt. De loop was zo succesvol dat direct besloten werd om er een jaarlijks evenement van te maken dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

Om 16.30 uur starten de leerlingen van groep 1 t/m 4 voor hun 800 meter (1 ronde). Een half uur later zijn de groepen 5 t/m 8 aan de beurt om 1.600 meter (2 ronden) te lopen. Naast prijzen voor de beste lopertjes is er voor elk kind een medaille en een verfrissing.

Bovendien vindt, in samenwerking met het Jeugdcomité, om 16.00 uur door Jump een gezamenlijke warming up plaats op het Willem-Alexanderplein. Alle reden dus om je alsnog op te geven voor deze sportieve wedstrijd.

Voor basisschoolleerlingen die zich nog niet hebben op aangemeld, bestaat de mogelijkheid om zich alsnog in te schrijven via de website www.dorpsloop.nl. Dit kan t/m vrijdag 23 augustus. Ouders let op: alleen het voorinschrijven is gratis.

Afhalen startnummers en na-inschrijven kan op 25 augustus tussen 14.00 uur en 16.00 uur bij de Dorpsherberg. Deelname bij na-inschrijven kost € 2,-. Voor vragen over de Raboloop kan contact worden opgenomen met Kevin Bos. E-mail: raboloop@dorpsloop.nl